Bucatini all'amatriciana

Skrivet den 2011-08-27 @ 17:18:37

Ingredienser för 4 personer:

500 gr bucatini

200 gr bacon

350-400 gr körsbärsomater

½ gul lök

50 gr parmigiano reggiano

50 gr pecorino sardo

en nypa peperoncino

salt,peppar, olivolja

 

Tillagning:

Finhacka löken, skär bacon i tärningar och bryn dem gyllene i olivolja. Lägg till peperoncino, körsbärstomater delade i halvor. Låt det koka i 15 – 20 minuter. Tillsätt vatten vid behov. Smaka sedan av med salt och peppar. Koka bucatini i saltat vatten, följ koktiden på förpackningen. När pastan är al dente, häll av den i ett durkslag och häll den över såsen och blanda. Innan rätten serveras rör ner riven parmiggiano och pecorino. Buon appetito!




Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback