Pesto genovese

Skrivet den 2011-08-27 @ 10:42:58

Ingredienser:


- 30 nyplockade basilikablad
- 120 g Pecorinp Sardo DOP riven
- 100 g Parmigiano Reggiano DOP riven
- 2 vitlöksklyftor
- 1 / 2 dl extra virgin olivolja helst från Ligurien
- 50 gr pinjenötter el 25 gr pinjenötter och 25 gr valnötter
- salt

Tillagningg:

 

Tvätta noga basilikabladen i kallt rinnande vatten, och låt dem lufttorka på en handduk. Lägg dem sedan i en mixer med vitlök och nötter och kör tills allt är finhackat. Tillsätt osten lite av båda sorter i taget och när blandningen är tjock och homogen tillsätt olja i en stråle samt ev salt (OBS! Att osten kan vara salt, smaka utav innan). Häll upp peston i en glasburk och täck den med olivolja.Din pesto kommer att hålla ett par dagar i kylskåpet. Vid användning måste den spädas med lite pastavatten. Pesto äts helst till liguriska trofie, gnocchi eller spaghetti. Buon appetito!




Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback