Sformatini di Verdure
Skrivet den 2011-08-28 @ 22:23:59
Ingredienser 4 portioner:
4 st potatisar
2 st aubergine
200 gr Findus frysta bönor
1st lök
2st ägg
1 "näve" ströbröd
60 gr riven parmigiano reggiano
1 nypa oregano
smör
olja
salt
Tillagning:
Skala potatisen och skär i tärningar, tärna auberginen och koka dessa med de gröna bönorna i saltat vaten tills de blivit mjuka. Häll av grönsakerna och lägg dem i mixer tillsamans med den skalade delade löken, äggen ströbrödet, osten, smör och oregano. Mixa till en slät smet, justera med salt och peppar och mixa några sekunder till. Smörj och bröa portionsformar av aluminium med olja och ströbröd. Fyll dem med smeten, lämna ½ cm till kanten och strö över lite ströbröd och origano över. Grädda i 170 °C i ca 1 timme.
Servera uppstjälpt, varm tillsammans med parmesan- eller gorgonzola kräm gjord på 200 gram ost och 2 dl grädde ev. salt och peppar.