Sugo di Noci

Skrivet den 2011-08-24 @ 21:52:50

Jättegod att blanda färsk fylld pasta med. Helst fylld med spenat och ricotta, sk. pansoti eller ravioli.

Variant 1

Ingredienser:

- 2 hg skalade valnötter 
- 2 vita brödskivor utan kanter i tärningar 
- två matskedar riven parmigiano reggiano
- en vitlöksklyfta
- ½ tsk färsk mejram*
- 1 dl mjölk
- 3 matskedar olivolja extra virgine
- 1 dl vispgrädde

Lägg brödtärningarna i mjölk för att mjuka upp dem. Mal valnötterna i en mixer tillsammans med vitlök, urkramade brödtärningarna, mejram, riven ost och olja tills blandningen är finmald. Smaka av med salt. Tillsätt grädden och mixa  tills blandningen blir krämig. Rår ner den i den heta pastan vid servering.

Variant 2

Ingredienser

- 1,5 hg skalade valnötter
- 25 g pinjenötter
- 1 vitlöksklyfta
- 1,5 dl grädde
- ½ tsk färsk mejram*
- 25 gr riven parmigiano reggiano
- 5 msk oliv olja extra vergine
-  salt

Mal valnötterna i en mixer tillsammans med vitlök,  mejram, riven ost och olja tills blandningen är finmald. Smaka av med salt. Tillsätt grädden och mixa  tills blandningen blir krämig, som smör. Innan servering rör ner ett par matskedar hett pasta vatten och rör sedan ner i den heta pastan

*Mejram, kan uteslutas om man ev inte gillar det.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback