Pansoti
Skrivet den 2011-08-25 @ 00:19:38
Ingredienser
Till degen:
250 gr vetemjöl
250 gr durumvetemjöl
5 ägg
en nypa salt.
Till fyllningen:
500 gr spenat/mangold eller hälften var av båda
200 gr ricotta/kvarg
20 g. smör
50 g. riven parmesanost
2 ägg
muskotnöt
ett par mejram blad
salt.
Blanda ihop mjölen på ett bakbord, gör en kulle med en fördjupning i mitten (typ vulkan)och lägg i äggen och salt. Knåda degen tills den är kompakt och smidig. Låt den stå täckt med en bakduk.
Förbered fyllningen.
Förväll spenaten/mangolden i vatten och pressa ut överflödigt vatten i ett durkslag. Finhacka spenaten/mangolden och blanda den väl med ricotta, ägg, parmesanost,smält smör, dofta över riven muskotnöt och mejram, smaka av med med salt.
Kavla ut degen till en stor fyrkant på 2-3 mm tocklek eller kör den i pastamaskin i långa längder på 2:an. Skär ut rutor på ca 5x5cm. Placera en tesked fyllning i mitten, vik ihop till en triangel och "svetsa" ihop kanterna genom att trycka med fingrarna.
Koka i vatten i en stor kastrull med grovt havssalt. Låt pansotin koka i ca 2 minuter och ta sedan upp dem med hålslev. Lägg dem i en skål och vänd dem direkt i sugo di noci.