Pansoti

Skrivet den 2011-08-25 @ 00:19:38

Ingredienser


Till degen:

250 gr vetemjöl

250 gr durumvetemjöl

5 ägg

en nypa salt.


Till fyllningen:


500 gr spenat/mangold eller hälften var av båda

200 gr ricotta/kvarg

20 g. smör

50 g. riven parmesanost

2 ägg

muskotnöt

ett par mejram blad

salt.

 

Blanda ihop mjölen på ett bakbord, gör en kulle med en fördjupning i mitten (typ vulkan)och lägg i äggen och salt. Knåda degen tills den är kompakt och smidig. Låt den stå täckt med en bakduk.


Förbered fyllningen.
Förväll spenaten/mangolden i vatten och  pressa  ut överflödigt vatten i ett durkslag. Finhacka spenaten/mangolden och blanda den väl med ricotta, ägg, parmesanost,smält smör, dofta över riven muskotnöt och mejram, smaka av med med salt.


Kavla ut degen till en stor fyrkant på 2-3 mm tocklek eller kör den i pastamaskin i långa längder på 2:an. Skär ut rutor på ca 5x5cm. Placera en tesked fyllning i mitten, vik ihop till en triangel och "svetsa" ihop kanterna genom att trycka med fingrarna.


Koka i vatten i en stor kastrull med grovt havssalt. Låt pansotin koka i ca 2 minuter och ta sedan upp dem med hålslev. Lägg dem i en skål och vänd dem direkt i sugo di noci.

 



 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback