Mat

Skrivet den 2011-09-04 @ 15:22:13

Idag har det spöregnat, ja den afrikanska värmen är putsväck. Hade gärna solat någon dag till dock.
Massimo ska spela ikväll och kommer hem sent. Han ville ha något med mer kolhydrater idag då jag igår gjorde en chili con carne utan ris. Han behövde lite mer energi. Kollade lite vad jag hade hemma. Bland annat hade vi en greksik feta och en massa tomater som vi måse bli av med. Jag skar 4 bifftomater i tärningar som jag fräste i olivolja tillsammans med en krossad vitlök, lite salt, svartpeppar och oregano. När det blivit simmigt blandade jag i hackad feta ost och lät puttra med ca 1 minut. Jag kokade spaghetti, en sort som innehåller "orzo" och "farro" två sädesslag med mindre gluten. Denna pasta innehåller också 20,6% protein jämfört med till exempel Barilla's som innehåller ca 12%. Jag har också penne av ett annat märke som är gjort på durum vete och soja protein. De ninnehåller 25% protein. När pastan var al dente, hällde jag av den och sen blandade jag den i såsen och doftade över en nypa oregano. Det är så man serverar pasta i Italien, man blandar den direkt och serverar inte pasta och sås var för sig.

Pasta med hög halt av protein och fibrer

 

Sås av tomater, feta ost, vitlök och oregano

 

Kryddburkarna från IKEA med oregano, peperoncino, svartpeppar och salt


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback