Penne al gorgonzola e spinaci

Skrivet den 2011-09-05 @ 22:17:57

Ingredienser 4 portioner:

500 gr penne rigate
200 gr spenat
250 gr gorgonzola doce
50 gr smör
1 vitlök
50 gr hackade rostade valnötter
salt ev en nypa peppar

Tillagning

Lägg de frusna spenatkuberna i en kastrull, tillsätt lite vatten och en nypa salt.
låt sjuda under omrörning, blir det torrt så tillsätt ytterliggare lite vatten.
När all spenat är tinad och allt vatten bortkokat, tillsätt smör och en krossad vitök.
Låt puttra tills vattnet i smöret är borta. ta upp vitlöksklyftan och släng den
Tillsätt gorgonzolan i tärningar och låt den smälta ner i spenaten på svag värme.
Smaka utav med salt och ev lite,lite peppar. Blanda i den kokta pastan och de rostade hackade valnötterna.
Servera!!! Buon appetito!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback