risotto ai funghi
Skrivet den 2011-09-01 @ 14:44:13
Ingredienser 6 personer:
600 g arborio/carnaroli ris
300 g svamp
1 gul lök
1 vitlök
1glas vitt torrt vin
2,5 l kalv buljong
150 g smör
1 näve riven parmesan
1 knippe finhackad persilja
2 msk olivolja
Tillagning:
Hacka lök och vitlök fint och fräs den mjuk i olivoljan. Tillsätt den hackade svampen och förväll i några minuter.
Häll i riset och låt det rostas med i ett par minuter, häll på vinet och låt det dunsta bort. Ha buljongen redan uppvärmd i en kastrull och tillsätt några slevar i taget under kraftig omrörning. Allt eftersom riset tjocknar fortsätt att röra och tillsätta buljong. När riset är al dente och lagom tjockt, ta av det från värmen och rör under kraftig omrörning ner persilja, smör och parmesan.
Servera genast på platta tallrikar. Buon appetito!
