Spaghetti alla puttanesca

Skrivet den 2011-09-01 @ 09:59:30

En klassisk napoletansk rätt!

Ingredienser 4 portioner:

500gr spaghetti
5 skedar olivolja
2 klyftor vitlök
150gr svarta oliver, urkärnade och skivade
1 matsked kapris i saltlag
400gr hela skalade tomater på burk
1 matsked hackad persilja
6st saltade ansjovis filéer, rensade och utan ryggben

Tillagning:


Fräs vitlök och ansjovis i oljan på svag värme så att ansjovisen "smälter". Tillsätt oliverna och tomaterna delade i tärningar. Låt puttra i 5 minuter och tillsätt persilja. Koka pastan al dente enligt anvisningar på förpackningen. Blanda pasta och sås i en skål och servera!
Buon appetito!




Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback