LCHF Knäckebröd
Skrivet den 2012-02-07 @ 11:12:35
2 dl fröblandning(solros-, sesam- och pumpafrön)
½ dl hela Linfrön
2 msk Pofiber
1 msk Fiberhusk
½ dl Kokosfett utan smak
2½ dl kokande Vatten
½-1 tsk salt
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Smält kokosfett i en kastrull, tillsätt vatten och koka upp.
Häll därefter vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt. Smaka av om smeten är lagom salt. Låt stå och svälla en stund och häll sedan upp på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka med bakskrapa.
Grädda på 150° i ca 45-60 minuter. Ta ut och markera fyrkanter med degskrapan. Sänk temperaturen till 50 grader och låt stå och torka i ett par timmar. receptet hittade jag på Birgitta Höglunds Mat.
½ dl hela Linfrön
2 msk Pofiber
1 msk Fiberhusk
½ dl Kokosfett utan smak
2½ dl kokande Vatten
½-1 tsk salt
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Smält kokosfett i en kastrull, tillsätt vatten och koka upp.
Häll därefter vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt. Smaka av om smeten är lagom salt. Låt stå och svälla en stund och häll sedan upp på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka med bakskrapa.
Grädda på 150° i ca 45-60 minuter. Ta ut och markera fyrkanter med degskrapan. Sänk temperaturen till 50 grader och låt stå och torka i ett par timmar. receptet hittade jag på Birgitta Höglunds Mat.
Kommentarer
Postat av: Birgitta Höglund's Mat
Hej. Kul att du tyckte om mitt fröknäcke och tack för länken :) Hälsningar från ett kallt och regnigt Turkiet.