Njutit
Skrivet den 2012-02-16 @ 00:49:05
I dag har jag druckit en espresso. Det var myyyyycket länge sedan sist. Gott var det i alla fall. Kan tänka mig att ta en om dan, eller i alla fall varannan dag...
Har nämligen bestämt att göra som läkaren sa, njuta av livet och kasta bort alla kosttillskott som läkaren INTE har rekommenderat.
Ikväll blev det även ett gott vin och kycklingfilé med gorgonzolasås och kokt zucchini. Vinet överraskade mig verkligen. Vi har några toppviner hemma, bla ett Barbera från Nizza Monferrato och ett Barolo som jag aldrig vill öppna då det kommer från Morras vingård (fick med henne hem i en vinlåda som extra "bonus" 2008). Massimo fick ett antal vinflaskor från diverse företag i julklapp, bland annat ett Barbera del Monferrato DOC från Sala Monferrato som verkade lovande. Och det var faktiskt helt otroligt gott med djupröd nyans, god doft, rund smak och lämnade riktigt kraftiga gardiner på glaset. Alkoholhalten var 14% så det var iofs inte så konstigt att det lämnade tunga spår på glaset, men dessa gardiner är även ett tecken på kvalitet. Hade inte förväntat mig det av en present från Acos! Jag tog två glas, givetvis inte så fulla som man häller i om man är hembjuden till någon i Sverige utan man häller i till brytpunkten på "bulan" på glaset. Det finns en anledning, att man ska komma ner med näsan och känna doften av vinet. På så vis drack vi två glas vin var och det är fortfarande mer än hälften kvar i flaskan.
Har nämligen bestämt att göra som läkaren sa, njuta av livet och kasta bort alla kosttillskott som läkaren INTE har rekommenderat.
Ikväll blev det även ett gott vin och kycklingfilé med gorgonzolasås och kokt zucchini. Vinet överraskade mig verkligen. Vi har några toppviner hemma, bla ett Barbera från Nizza Monferrato och ett Barolo som jag aldrig vill öppna då det kommer från Morras vingård (fick med henne hem i en vinlåda som extra "bonus" 2008). Massimo fick ett antal vinflaskor från diverse företag i julklapp, bland annat ett Barbera del Monferrato DOC från Sala Monferrato som verkade lovande. Och det var faktiskt helt otroligt gott med djupröd nyans, god doft, rund smak och lämnade riktigt kraftiga gardiner på glaset. Alkoholhalten var 14% så det var iofs inte så konstigt att det lämnade tunga spår på glaset, men dessa gardiner är även ett tecken på kvalitet. Hade inte förväntat mig det av en present från Acos! Jag tog två glas, givetvis inte så fulla som man häller i om man är hembjuden till någon i Sverige utan man häller i till brytpunkten på "bulan" på glaset. Det finns en anledning, att man ska komma ner med näsan och känna doften av vinet. På så vis drack vi två glas vin var och det är fortfarande mer än hälften kvar i flaskan.
Visar en bild på hur mycket man ska hälla i vinglaset.
Läste även en artikel om att ett litet glas rödvin om dagen kan förhindra fettlever (skrumplever). Jag har tyvärr det också fast jag dricker så otroligt lite. För min del är det alltså inte alkoholrelaterat. Mer troligt att det härstammar från den tiden jag hade ätstörningar och bland annat tog efedrin för att orka springa i flera timmar trots att jag inte åt ordentligt. Efedrin kunde man köpa på nätet från ett företag i Holland förr i alla fall... Hoppas att det inte längre är möjligt, det var det dummaste jag gjort.
Kommentarer
Postat av: Anne
Visste inte att du hade en blogg!! Härlig och inspirerande! Men du... det som du också skrivit i slutet på förra året som Anneli Stavréus-Evers forskat om ang endometriets tillstånd för implantatet, varför tror du inte man hör mer om det idag? Det var ju 2007, vad hände med den forskningen?
Kram Anne (Tuvalina)