Mat igår och idag
Skrivet den 2012-01-28 @ 14:16:25
Igår morse gjorde jag en lite parmesan omelett till frukost. Till lunch gjorde jag blomkålsplättar av överblivet "blomkålsris". Stoppade även i mig några bitar långlagrad parmesan. Mums!
På kvällen följde jag med Massimo när han skulle spela med Appaloosa på Cowboy's Guest Ranch i Voghera så då fick vi mat där. Istället för den vanliga Italienska menyn med primo och secondo så åt jag bara en secondo bestående av grillad hanburgare, sallad och majonnäs istället för pommes frites. Massimo tog två portioner av samma. Killarna i bandet hånade oss och tyckte att vi var helt sjuka som inte åt pasta. "Hur kan man inte äta pasta???" Massimo berättade om mitt stora problem med magen och att han också blivit övertygad när han sett hur mycket bättre den fungerar och hur mycket bättre jag mår, samt att jag gått ner ett par kilo nästan omgående.
De fortsatte att håna under hela middagen, så jag fick läxa upp dom lite med fakta.
Idag blev det ingen frkost iom att vi kom hem 4 i morse och gick upp klockan 11. Skulle göra blomkålsmos med grillad wurstel 88% kötthalt till lunch och skickade Massimo att köpa blomklål. Trött som han var kom han hemm med vanlig vitkål... Då gjorde jag en cole slaw sallad istället. Tyvärr är det svårt att få tag på Creme fraiche här, så jag gjorde egen "sur grädde" genom att tillsätta citron i grädden. Majonnäsen är hemmagjord, köper aldrig majonnäs med en massa tillsatser.
Cole Slaw
7 dl vitkål
1 rödlök
2 dl grädde
2 msk citronsaft, eller vitvins-/äppelcidervinäger)
0,5 dl majonäs, helst hemgjord
2 tsk dijon senap
salt,peppar
Skär vitkålen i tunna strimlor med osthyveln eller kniv, skär rödlöken i tunna skivor. Blanda ihop grädde, citron, majonäs och senap. Smaka av med salt och peppar och ev mer majonäs och senap. Blanda ihop kål och lökblandning med creme fraicheblandning. Kan ätas direkt, men blir godare om den får stå och dra i kylen lite.
På kvällen följde jag med Massimo när han skulle spela med Appaloosa på Cowboy's Guest Ranch i Voghera så då fick vi mat där. Istället för den vanliga Italienska menyn med primo och secondo så åt jag bara en secondo bestående av grillad hanburgare, sallad och majonnäs istället för pommes frites. Massimo tog två portioner av samma. Killarna i bandet hånade oss och tyckte att vi var helt sjuka som inte åt pasta. "Hur kan man inte äta pasta???" Massimo berättade om mitt stora problem med magen och att han också blivit övertygad när han sett hur mycket bättre den fungerar och hur mycket bättre jag mår, samt att jag gått ner ett par kilo nästan omgående.
De fortsatte att håna under hela middagen, så jag fick läxa upp dom lite med fakta.
Idag blev det ingen frkost iom att vi kom hem 4 i morse och gick upp klockan 11. Skulle göra blomkålsmos med grillad wurstel 88% kötthalt till lunch och skickade Massimo att köpa blomklål. Trött som han var kom han hemm med vanlig vitkål... Då gjorde jag en cole slaw sallad istället. Tyvärr är det svårt att få tag på Creme fraiche här, så jag gjorde egen "sur grädde" genom att tillsätta citron i grädden. Majonnäsen är hemmagjord, köper aldrig majonnäs med en massa tillsatser.
Cole Slaw
7 dl vitkål
1 rödlök
2 dl grädde
2 msk citronsaft, eller vitvins-/äppelcidervinäger)
0,5 dl majonäs, helst hemgjord
2 tsk dijon senap
salt,peppar
Skär vitkålen i tunna strimlor med osthyveln eller kniv, skär rödlöken i tunna skivor. Blanda ihop grädde, citron, majonäs och senap. Smaka av med salt och peppar och ev mer majonäs och senap. Blanda ihop kål och lökblandning med creme fraicheblandning. Kan ätas direkt, men blir godare om den får stå och dra i kylen lite.